Header image  
Dé site voor glasliefhebbers  
 
 

Stadhuis Schiedam.

Omdat ik de laatste tijd niet meer goed met mijn handen kan functioneren, althans niet zoals het zou moeten vanwege “Poly Neurophatie” Die ik heb in handen en voeten maar ook in mijn zij en onderug kan ik het werk van glazenier niet meer doen zoals ik wil.
Hiervoor was ik heel erg goed en snel in glas in lood en tiffany werkjes maar dat gaat bijna niet meer.

Niet klagen maar dragen zegggen we dan en gaan iets anders proberen.
Ik ben in contact gekomen met de uitbater en de chefkok van restaurant het stadhuys omdat er een kapot glas in lood raampje in het retaurant zat en dat heb ik mogen maken.
Misschien geloof je het niet, maar voor mij en mijn vriend en collega was dit een werkelijke kroon op ons werk.

Echt waar, wie mag er nou zo maar een deur halen uit een gebouw uit 1600 en die op zijn gemak gaan repareren. IK dus, en hun hadden dat vertrouwen in mij omdat ik voor hun prive ook al eens iets had gerepareerd naar volle tevredenheid.
Later is die deur weer een keer stuk gegaan door een groenteboer en weer kwamen ze mij weer vragen het te repareren.
Ik deed het even graag als de eerste keer en het was mooi weer. Mensen zaten buiten naar ons te kijken en we hebben heel veel complimentjes gehad.

Ik heb lang nagedacht over wat ik wilde gaan maken en was eerst begonnen om een driedemensionale Pauw te gaan maken die boven mijn buitendeur moet komen en waarvoor ik heb ingeschreven in het guines book of records omdat het nog nooi iemand gelukt is om een raam driedemensionaal te maken.
(uitleg) Dat raam is dus niet plat zoals alle ander ramen maar de staart van de vogel is de vlakke raam waar de vogel dan uitkomt met lijf en kop.
Aan de binnekant van de raam zit de kont van de vogel die ook open moet kunnen omdat de raam is voorzien van een lamp in de vogel.
Ook deze raam is van tiffany en ook hiermee heb ik tijdelijk moeten stoppen wegens handen pijn.

Toen als bij een wonder had ik iets nodig om iets te maken wat ze niet bij de gamma verkochtten en ik werd doorgestuurd naar de loodgieter.
Pfff, nooit geweest, waar zitten die en ik zoeken op internet.
Loodgieter Bek was in de buurt en had een goede naam. Ben er naar toegegaan en toen ik binnenkwam schrok ik wakker en wist waarom ik daar moet wezen.
In de hal stond een miniatuur van het “Stadhuis Schiedam” gemaakt van lood en tin en dergelijke.
Toen wist ik het; Ik ga voor het restaurant een stadhuis van schiedam maken. Zomaar, om bezig te zijn. En geloof me, ik was bezig, heel erg en met veel plezier soms mopperend soms scheldend soms huilend, maar meestal blij en tevreden.
Maar ik heb het voor elkaar, ik heb het stadhuis van Schiedam gemaakt in miniatuur, van GLAS.
Echt waar, het is klaar en helemaal alleen door mij gemaakt.
Ik ben zo trots als een aap met 7 stropdassen en ga het deze week afgeven aan de uitbater “Conny” en de chefkok “Dolf” en natuurlijk ook voor alle andere mensen die daar werken, want geloof me;
Ze zijn daar allemaal even lief en gastvrij.

 

Met heel veel vriendelijke groeten

Paulus Nesse.

.

Diversen
Voor vragen en/of suggesties kan je altijd contact met mij opnemen. Commentaar is ook voor ons om van te leren.