Dé site voor glasliefhebbers  
 
 

Zeepjes.

Daar mijn handen en voeten niet altijd meer in staat zijn om met glas in lood of andere glaswerkzaamheden bezig te zijn ben ik naar een nieuwe hobby gaan zoeken. Ik ben per ongeluk terecht gekomen bij zeepmaken en vond het eigenlijk eerst niet zo leuk omdat ik alleen maar met gietzeep werkte.

Beetje zeep smelten, kleuren toevoegen, geuren toevoegen en in malletjes gieten en eruit halen was nou niet zo heel erg byzonder. Al moet ik er wel bij zeggen dat dat er al snel profecioneel uitzag.

Toen dat een beetje begon te vervelen ben ik op internet op zoek gegaan naar het echte ambacht zeep maken. Ook hiermee kan je dan alle kanten op, want wat wil ik maken? Je kan kiezen voor alleen maar gewone lekker ruikende zeep, voor plantaardige zeep, voor dierlijke vetten in zeep, voor medische doelen of gewoon lekker ruiken. Veel schuim of juist niet. Zeep voor de keuken of de badkamer. Wil ik scrubben en zo ja hoeveel, gebruik ik dan zout of suiker of pitjes van iets of loofah.

Allemaal vragen die je zelf in kan vullen en op internet kan vinden hoe je dat moet doen. Daarna gewoon proberen en nog eens proberen.

Ik maak zeep van zowel plantaardige als dierlijke vetten en olie. Ik maak zeep met en zonder kleur en geurstoffen en ik ben constant op zoek naar zeepjes met een medisch doel. Ik maak gebruik van zuivere natuurlijke ingredienten zoals zee-alg, dode zee-zout, dode zee modder, Geneeskrachtige kruiden, geiten-melk, schapen-melk, ezelinnen-melk en kamelen-melk. Verder maak ik gebruik van boters zoals sheabutter, bathbutter en aloe Vera etc etc.

Verder sta ik open voor de mening van iedereen om eens iets te proberen te maken.

Ik sta echter NIET open voor dierproeven en producten die met dierproeven te maken hebben. Ik ben zelf een dieren liefhebber die vind dat zulke dingen niet nodig zijn.

Hierna volgen foto's van sommige zeepjes en taarten die ik heb gemaakt.

4